MO17-1 verslaat FC Oegstgeest en neemt revanche op nederlaag van vorige week

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Revanche voor de nederlaag vorige week.  Daar ging het de hele week over. Lekker getraind en verbeteringen aangebracht in de opbouw en het bereiken van onze spits als echt aanspeelpunt.

De eerste 5 minuten was goed, daarna een periode wat rommelig omdat we teveel de lange bal speelden. Daarna een duidelijk beter Nieuwkoop. En wat een kansen. Patrycja, Lynn, Esra en Thirza waren er een paar keer dichtbij. Knap met risico inschieten met het mindere been maar de goede keepster had een antwoord of de bal ging net over.

De tegenstander kwam nauwelijks over de middenlijn. Vlak voor rust was er een combinatie tussen Noa en Thirza. De steekbal achter de verdediging was perfect en Thirza schoot vrij voor de keepster binnen (1-0).

In de tweede helft ging het weer maar één kant op. Wel nog een goede redding van Nienke vlak voor tijd. Maar in de overige 39 minuten creëerden we weer veel kansen. Ze waren niet op twee handen te tellen. Door steeds uitstekend verdedigen konden we aanval na aanval beginnen. Veel beweging,  passes  tussen verdedigsters in en dus echt durven te voetballen. Thirza maakte na passes van Noelle en Esra de 2-0 en de 4-0.

Myrthe nam een corner die via ons weer bij haar terug kwam. De bal viel vanaf de zijlijn bij de 2e paal in het zijnet buiten bereik van iedereen. Wat een goal. En Esra wat een schot. Een bal onderkant lat ziet er vaak mooier uit dan een doelpunt, maar ik weet dat je hem liever tegen het net had zien gaan. Iedereen die ik niet heb genoemd doe ik daar wel mee te kort, want dit was een teamprestatie. Dit team liet vandaag weer zien te willen winnen en goed voetbal te spelen.

Na de teleurstelling vorige week nu maar één woord.