Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Met de overwinning tegen Zevenhoven op zak en een goede week van trainen en (video) analyseren, wachtte voor de JO17-1 de volgende uitdaging. We gingen zaterdag op bezoek bij concurrent Lugdunum. Op het moment van aftrappen stonden zij één puntje boven ons, op plek 4.

Lugdunum begon het gevaarlijkst aan het duel. Zij hadden de beschikking over een heel goede nummer 10, die ons flink aan het werk zette. Na vijf minuten werd een diepe bal langs de uitkomende Dax gekopt, maar gelukkig kon Milan de Jong de bal voor de lijn wegschieten. Onze beste kans in de eerste helft kwam van Luuk. Na een goede aanval kon hij vanaf links uithalen, maar zijn schot vloog net over het doel van Lugdunum.

Verder was het duel in balans. Onze verdediging stond goed en die van Lugdunum ook. Toch hoopten we met meer beweging op het middenveld tot meer kansen te kunnen gaan komen in de tweede helft. Opnieuw was het de thuisploeg die goed aan de helft begon. Dax moest ingrijpen bij een kopbal, maar deed dat goed. Kort daarna schoot Lugdunum ook gevaarlijk over het doel heen. Aan de andere kant bleef het ook niet ongevaarlijk. Senna kreeg een goede kant, maar had meer tijd dan hij zich leek te beseffen toen hij de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg na een kleine klutssituatie. Zijn poging vloog helaas over.

Na 54 minuten was het ineens raak voor Lugdunum. Milan de Jong raakte geblesseerd, maar voordat hij gewisseld kon worden speelde de thuisploeg door onze verdediging heen. Het schot vloog uiteindelijk in de verre hoek achter Dax. 1-0. Niet lang daarna was het opnieuw raak, toen één van de Lugdunum-spelers vogeltjevrij de 2-0 in kon koppen uit een hoekschop.

Ondanks deze twee tegenslagen, lukte het ons vrij snel om ons terug te knokken in de wedstrijd. Drie minuten na de 2-0 leken we te scoren, maar tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter de goal af. De doelman van Lugdunum bracht redding, liet de bal los en vanuit de kluts schoot Salah de bal binnen. De reden van afkeuren? Waarschijnlijk vond de scheidsrechter dat de bal uit de handen van de keeper geschoten werd, daar waar hij 'm toch echt zelf los liet. Hoe dan ook: niet treuren en doorgaan. Ook dat ging met succes. Want dankzij een geweldig schot van afstand - die de keeper kansloos liet - scoorde Thijs alsnog de 2-1.

Ineens leken we de flow wat meer te pakken te hebben, daar waar Lugdunum 'm langzaam kwijtraakte. We werden gevaarlijker voor de goal, maar de bal wilde er niet in. Ook niet na een goede aanval, die eindigde bij Salah. De keeper bracht redding op zijn poging. Ondanks een slotoffensief werd de gelijkmaker niet meer gevonden, waardoor het bij 2-1 bleef. Een puntje was verdiend geweest. Met nog twee duels te spelen is de top 4 uit zicht. Het zou mooi zijn om ons de laatste duels richting de 5de plek te spelen. Daar moeten we wel nog even op wachten: 11 mei komen we pas weer in actie, uit bij Quick Boys.