Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na de nederlaag tegen VVSB van vorige week moest de JO17-1 op de ranglijst even pas op de plaats maken. Het zakte van een gedeelde derde plek terug naar de zesde plaats. Afgelopen zaterdag kon het met een overwinning weer aanhaken, in de wetenschap dat een aantal concurrenten tegen elkaar spelen. Hekkensluiter Zevenhoven werd vrij eenvoudig verslagen.

De JO17-1 moest het doen zonder Justijn, die meedeed bij de JO19-1, en de geblesseerde Jelte. Eerder dit seizoen hadden we al eens geoefend tegen Zevenhoven. Het bleek toen een taaie tegenstander, maar we wonnen wel met 3-1. Het zou dus ook geen makkelijke opgave worden tegen de hekkensluiter, was de verwachting.

Toch begonnen we vanaf de start van het duel al met het creëren van kansen. Luuk kreeg de eerste, maar hij zag de doelman redding brengen. Thijs was gevaarlijk met een schot over het doel. Toch liet de openingsgoal niet lang op zich wachten. Een afgeslagen voorzet van Olivier kwam bij Milan Siebers terecht. Hij kreeg de bal voor het doel bij Yoren, die hoog tegen de touwen binnen kon werken. 1-0.

Voetballend hadden we weinig moeite met Zevenhoven. De achterhoede met Naud, Tyler, Milan de Jong, Luuk en Kyan stond als een huis. En mochten ze er wel doorheen komen, dan stond Dax er ook altijd nog. Dit betekende dat we dus op jacht konden gaan naar een tweede treffer. Kansen van Thijs, Daan en Luuk troffen geen doel, maar die van Salah deed dat wel. Uit een goede corner van Olivier kon hij bij de tweede paal de bal inschieten. 2-0.

De tweede helft startte spetterend, want al snel was Daan dichtbij een treffer. Met een snel reflex probeerde hij van dichtbij een voorzet in te schieten, maar de bal verdween uiteindelijk op de lat. Ondanks die goede start, veranderde het spelbeeld de tweede helft wel iets. We zakten iets weg en werden wat slordiger. Desondanks wist Zevenhoven nog altijd nauwelijks tot mogelijkheden te komen. Na 59 minuten wisten we zelf de derde goal te maken. Thijs pikte een slordige uittrap van de Zevenhoven-doelman. Via goede combinaties tussen Thijs, Tieme en Yoren werd de Zevenhoven-verdediging in drie passes uit elkaar gespeeld. Thijs kon uiteindelijk oog in oog met de doelman - met buitenkant voet - de 3-0 maken.

In de laatste fase kregen we nog wat kansjes, maar het echte slotakkoord was voor Zevenhoven. Vanuit een fraai schot van afstand werd de 3-1 gemaakt. Dat was ook de eindstand van dit duel. Een prima overwinning, waardoor we wat meer aanhaken bovenin en gelijk ook klimmen naar plek 5. Volgende week gaan we op bezoek bij concurrent Lugdunum, dat nu vierde staat.