JO14-1 wint onderling 'lichtduel' van de JO13-1

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Zaterdagochtend speelde de JO14-1 tegen de JO13-1 een oefenwedstrijd. We zien het soms doordeweeks bij de profs dat een lichtwedstrijd wat extra's kan brengen. Een mooie bekerwedstrijd of Europese wedstrijd op de dinsdag of donderdagavond. Er was alleen nu één klein verschil. Het was zaterdagochtend en het was niet al donker, maar nog steeds donker.

Toch was het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Eigenlijk zitten alle spelers wel met elkaar op school of zien ze elkaar vele malen per week. Dus één ding was zeker, als je nu verliest zal je het nog een paar weken moeten horen. Het ging er dan ook soms stevig aan toe. Ondanks dat beide teams voor SV Nieuwkoop spelen zag je toch flinke verschillen in tactiek. Wat zal het beste werken???? Wie had het beste strijdplan bedacht??

Over het algemeen had de 14-1 het balbezit in de eerste helft. En werden er wat kansen gecreëerd. Tot een doelpunt kwam het nog niet in het eerste kwartje. Na de kleine time-out kwam de 13-1 op voorsprong. Op het middenveld werd niet kort genoeg gedekt en zo kon er van afstand geschoten worden. Dit schot belandde mooi in de kruising.

De JO14 liet zich niet van de wijs brengen, want het was duidelijk dat zij de bovenliggende partij waren. Alleen de kansen die je krijgt moet je dan wel afmaken. Voor de rust kwamen er nog wat kansen voor de JO14 en er werd dan ook twee keer gescoord. Zo ging de JO14 met een 2-1 voorsprong de rust in.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld. Misschien met iets meer kansjes voor de JO13 in vergelijking met de eerste helft. Toen de 14-1 ook de 3-1 maakte was het zeker. Dit moeten we niet meer uit handen geven.

Het was een mooie wedstrijd die er af en toe aardig fysiek aan toeging. Maar met goed positiespel heeft de JO14 de overwinning binnengesleept.