de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

De JO17-1 startte zaterdag de derde competitiefase. De voorbereiding op die start was rommeliger dan gehoopt. Twee geplande oefenduels gingen niet door en zo moesten we dus in dit duel weer in ons ritme zien te komen. Daarnaast hadden we deze week te kampen met meerdere zieken en blessures. Onze tegenstander - FC Oegstgeest - oefende vorige week wel en had dus al wat ritme in de benen.

Het zou op papier een pittige opgave gaan worden in Oegstgeest. De paars-gelen waren gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Normaliter mag je verwachten dat zij dan bovenin mee gaan doen bij ons in de 1e klasse. De vorige fase verliep voor onszelf wisselvallig, maar desondanks werden we wel 2de op de eindranglijst.

Direct viel op dat FC Oegstgeest ook in een 4-4-2 formatie aan de aftrap verscheen. Voor dit scenario hadden we een plan klaarliggen, maar ook viel al snel op dat een echte omzetting niet direct nodig was. We gingen het dus zo proberen. De eerste twintig minuten verliepen stabiel, met weinig gevaar voor beide doelen. Dax moest een keer redding brengen en ook de keeper van de tegenstander moest een keer ingrijpen, bij een poging van Yoren. Na 25 minuten voetballen pingelde één van de aanvallers van Oegstgeest door onze verdediging heen en schoot de bal binnen. 1-0. Dat ging dan toch te makkelijk...

Een volgende tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Salah en de 2-0 die vlak voor rust viel. In de tweede helft moesten we proberen het duel om te gaan draaien. We begonnen met goede bedoelingen, maar een van richting veranderd schot betekende na zeven minuten de 3-0. Al snel hierna viel ook de 4-0 uit een corner.

Na deze twee tegendoelpunten leken we iets te stabiliseren, ondanks dat we in aanvallend opzicht niks in te brengen hadden. In de laatste vijf minuten leek er alsnog iets te knakken, waardoor FC Oegstgeest uitliep naar een 7-0 zege. Erg zuur en onnodig om met zulke cijfers te verliezen. Maar kort samengevat kregen we vandaag een lesje 4-4-2 spelen. Complimenten aan onze tegenstander - die overigens ook gewoon beter bleek - voor de uitvoering. Volgende week nieuwe kansen, thuis tegen ESTO.