Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Na het nipte verlies tegen koploper RCL van vorige week (2-3), wachtte nu een heel ander soort duel voor de JO17-1. We moesten op bezoek bij Meerburg, de nummer één na laatst in de competitie. Eerder dit seizoen verloren we hier met 5-0. Toen hadden zij wat spelers uit een hoger team erbij. Nu kregen we dus de kans om revanche te nemen.

Van die wil om revanche te nemen was in de eerste helft weinig te zien. We hadden te weinig aansluiting naar voren, speelden te snel de lange bal en waren het balbezit daardoor steeds snel kwijt. Een meevaller was dat Meerburg zonder hun leenspelers van de vorige keer niet echt in staat bleek om ons kapot te spelen, ondanks de slechte eerste helft. Wel kwam de thuisploeg op voorsprong. Vanuit een corner werd de bal bij de tweede paal in alle vrijheid ingeschoten. 1-0. Zelf kregen we voor rust kleine kansjes via Justijn, Thijs en Kyan, maar een treffer zat er voor ons niet in.

De tweede helft begon met Salah en Milan Siebers binnen de lijnen. Die laatste drukte direct zijn stempel. Milan kreeg de bal aangespeeld, tikte 'm fraai over zijn tegenstander heen en schoot keurig raak in de hoek. Een fraaie goal en dus 1-1. We hadden ineens een stuk meer grip op de wedstrijd. We gingen aan de bal meer voetballen en waren meer in beweging, waardoor we ook veel beter eruit kwamen. Plus dat we een stuk feller waren in de duels. Meerburg kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, ook mede dankzij de sterk staande verdediging met Naud, Milan de Jong, Tyler, Kyan en later ook Olivier en Justijn.

Fijn was dat ze ons wel nog een handje hielpen. Tieme draaide een kwartier na rust een corner scherp in en zag de bal via een verdediger het doel in verdwijnen. 1-2. We hadden de smaak te pakken en bleven goede kansen krijgen. Daan zag een inzet van dichtbij gered worden door de (goede) keeper van Meerburg. Salah schoot kort daarna de bal net naast. Maar de derde goal moest en zou er komen. Weer was het Tieme die met een hoekschop voor gevaar zorgde. Nu was het Daan die de bal bij de tweede paal kon inschieten. 1-3.

Meerburg hees de witte vlag, wat ons mogelijkheden gaf op meer. Milan Siebers kreeg een geweldige kans op zijn tweede treffer, nadat hij vrij voor een leeg doel werd gezet. Hij twijfelde net iets te lang, waardoor de keeper uiteindelijk nog redding kon brengen. Datzelfde zag Tieme kort daarna gebeuren. Zijn schot richting de hoek werd knap gepakt door de goalie. Ook Salah probeerde het nog, maar raakte de lat. Kansen genoeg nog in de slotfase dus, maar het bleef uiteindelijk bij 1-3.

Zo konden we ons in de tweede helft wel goed revancheren en kunnen we weer drie punten bijschrijven. We klimmen weer terug naar plek 3 op de ranglijst. Het zou mooi zijn als we nog even bovenin mee kunnen blijven doen. Volgende week wacht een thuisduel tegen concurrent Voorschoten '97.