Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Eindelijk was het dan zo ver. Geen sneeuw en geen tegenstander met tekort speelsters. Dus om 12.30 uur gingen we van start tegen Voorschoten. Deze meiden waren in de 2e fase 2e geworden in deze 1e klasse, dus we wisten dat het een zware pot kon worden.

Dat bleek ook wel in de eerste 25 minuten, want het voetbal van Voorschoten was goed en in een hoog tempo. We hadden er niet echt een antwoord op behalve hard werken. Eerst stond de paal nog op de juiste plek, maar vanaf 25 meter was het in de 16e minuut raak. In de 26e minuut viel enigzins gelukkig de 0-2.

Maar met die 2e tegengoal werd ook de sleutel gevonden van het kooitje waar we blijkbaar sinds 16 december in vastzaten. Vanaf dat moment waren we los en gaven we onze tegenstander geen centimeter ruimte meer. Beestachtig! Na 28 minuten gaf Esra een fraaie voorzet op Thirza en in de 38e minuut ging de keepster in de fout door het druk zetten van Thirza. Zo stond het 2-2 bij rust, maar het was ook bijna 3-2 geweest maar de paal stond in de weg bij een schot van Esra vlak voor rust.

De 2e helft was onze start sterk. Hoog tempo, goed voetbal en wederom zoveel druk op onze tegenstander die daardoor niet aan voetballen toe kwam en alleen met lange ballen onder onze druk uitkwam. In de 43e minuut draaide Esra weg bij haar tegenstander op de rand van de 16 meter en plaatste de bal in de verre hoek. Meteen daarna was het Voorschoten die weer gelijk maakte na eerst nog een goede redding van Maud. In de 47e minuut kwamen we weer op voorsprong omdat Esra weer vanaf 16 meter feilloos binnenschoot (4-3). Myrthe schoot vanaf de zijlijn een bal voor de goal, maar omdat niemand de bal aanraakte verdween de bal in de verre hoek (5-3).

In de 59e minuut werd de marge 3 goals. Esra lag de bal breed en Noa hoefde alleen maar binnen te schieten, maar dat was veel te saai. De bal moest met links wel in de bovenhoek (6-3). Voorschoten maakte nog wel de 6-4 omdat wij bij een corner niet goed stonden en de omschakeling daardoor niet goed ging.

Maar wat een wedstrijd meiden. Goed voetbal en gestreden voor elke meter. Helaas weer 2 weken rust nu.