2332KG
LEIDEN
tel. 071-5768279

De dames gingen vandaag onder begeleiding van de staf op bezoek in Leiden. Zonder Isis en Lynn. Ook nog zonder van een rugblessure herstellende Verona, die wel mee was om de dames te begeleiden. Leerzame middag over houdingcorrectie 😀.

Dan de wedstrijd, want Docos was goed gestart met 7 punten uit 3 wedstrijden dus een goede tegenstander stond op ons te wachten. De eerste kans was voor Docos maar Britt kwam in de 1 tegen 1 als winnaar uit de strijd. In de 7e minuut draaide Esra weg bij haar tegenstander, alsof ze nog op de piste stond, maar de paal stond een fraaie goal in de weg.

In de 18e minuut werd het wel 0-1. De wijze waarop was fraai, want na de actie aan de linkerkant van Esra kwam de bal in de 16 waar Thirza in 1 keer op rechts Noa zag opstoken. Die schoot de bal in 1 keer hard binnen (0-1). Demi kon de bal net niet laag genoeg inschieten uit een corner waardoor het nog even wachten was op de 2e. In de 27e minuut schoot Nienke van afstand hard binnen (0-2) en in de 30e minuut kwam de bal na een schot terug van de paal en Patrycja reageerde en schoot de derde binnen (0-3). Na een een blessure behandeling bij Britt stonden we even niet goed in positie waardoor Docos voor rust de 1-3 maakte.

De 2e helft werd zakelijk uitgespeeld. Paar kansjes voor Docos, waarbij nog een prima redding van Britt nodig was. Maar wij bleven de bovenliggende partij. Genoeg kansen, soms iets teveel voor eigen succes, de bal op de paal geschoten door Thirza en uiteindelijk een goal van Nienke (1-4). Verdediging stond als een huis vandaag, doordekken, steeds weer rugdekking en goede opbouw. Veel beweging en aansluiting door de middenvelders waardoor Docos steeds geen grip kreeg op de dames uit Nieuwkoop.

Volgende week weer en dan in 8 dagen tijd 3 belangrijke wedstrijden. Op naar nog meer moois 💪🏻