3421NE
OUDEWATER
tel. 0348-562019

Nat was het veld al, maar het werd uiteindelijk kletsnat. Zware omstandigheden waar de twee ploegen prima mee omgingen.

De eerste paar minuten was Oudewater veel aan de bal, maar daarna kwamen wij meer in balbezit en konden ook steeds vaker tot een goede aanval komen. In de 5e minuut was er een vrije trap van Myrthe die werd gered door de keepster waarna de rebound vanuit een moeilijke hoek door Noëlle tegen de paal werd geschoten. Noa kwam bij een aantal dieptepasses goed uit haar goal en tikte nog een bal fraai uit de hoek. In de 19e minuut schoot Myrthe een vrije trap van zeker 25 meter hard binnen in de verre hoek (0-1). Na een dieptepass kwam Thirza net iets te kort om de bal hard genoeg te raken waardoor de keepster de bal nog tot corner kon verwerken.

Na de rust werd het een fysieke strijd, maar wel tussen 2 voetballende ploegen. Mooie voetbalmomenten werden afgewisseld met veel duels winnen en dat ook nog eens 80 minuten lang in een hoog tempo. Wederom goed keeperswerk bij een aantal goede kansen van Oudewater. Een aantal kansjes kregen we zelf uit goede voorzetten, maar voor de goal kwamen we net iets te kort. Maar in de 74e minuut werd een dieptepass door Patrycja met een hakje verlengd in de 16 meter en door Thirza binnengeschoten (0-2).

We hadden ook die laatste minuten de controle, maar dik in blessuretijd scoorde Oudewater nog de 1-2. Na nog drie corners op rij voor ons in de 86e minuut besloot de scheidsrechter dat het wel klaar was. Tijd voor de warme douche en een feestje in de kleedkamer met de nodige feestnummers. De filmpjes van het feestje delen we maar niet.

De heksenwaag in Oudewater heeft ons duidelijk gemaakt wat we al wisten. Geen heksen aanwezig in de MO17-1 🤣. Volgende week thuis tegen Haastrecht gaan we er weer vol voor. Danique komt weer trainen en ook dat is weer mooi nieuws dit weekend.

Tot volgende week en fijn weekend namens de MO17-1.