Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

De tweede competitiefase begon dan weliswaar wat zuur, maar desondanks is de JO17-1 al vijf duels op rij ongeslagen. Vier keer werd er gewonnen, één keer werd het gelijk. Dat gelijke spel was de 3-3 tegen CVC Reeuwijk van twee weken geleden, waarin we in de absolute slotfase een 1-3 voorsprong in rook op zagen gaan. Nadat ons duel vorige week werd afgelast, mochten we deze zaterdag afreizen naar DSO.

Op papier was het een pittige tegenstander. DSO was ongeslagen 1ste geworden in een andere 1ste klasse poule. Het eerste duel in deze competitiefase verloren ze weliswaar met 1-5 van ASW, maar toch mochten we deze ploeg niet onderschatten. Pas laat in de middag - na wat uitloop zelfs om 15:15 uur - begonnen we aan het duel. En dat hebben we geweten.

Na 2,5 minuut voetballen stonden we namelijk al op een 0-2 voorsprong. Beter kun je niet aan een duel beginnen. Yoren kreeg binnen de minuut de bal al goed mee na een snelle verovering na de aftrap van DSO. Hij rondde goed af in de rechterhoek voor de 0-1. Vrij snel daarna wisten we de bal opnieuw te veroveren en kon Salah richting de keeper. Ook zijn schot was direct raak. 0-2.

Na deze droomstart kwam de klad erin. DSO had een paar goede voorhoedespelers en probeerde die met lange ballen te bereiken. Wij werden onrustig en gingen mee in dit spel van lange ballen en vergaten daardoor te voetballen, daar waar juist onze kracht ligt. Vanuit een penalty kon de thuisploeg terugkomen in het duel. 1-2. Na een half uur voetballen verdween ook een van richting veranderd schot tegen de touwen. 2-2. Zo was die droomstart best leuk, maar we hadden dit toch liever wat langer doorgetrokken. In de rust moest dan ook echt worden gehamerd op het voetballende deel. Het spel blijven maken via het middenveld en stoppen met de lange ballen van achter naar voor.

Met resultaat, want we kwamen goed uit de kleedkamer. Salah en Tieme kregen twee goede mogelijkheden en langzaam kwamen we in ons spel, gesterkt door de goede achterhoede. Uiteindelijk kon de goal niet meer uitblijven. Na een hoekschop viel de bal achterin het strafschopgebied voor de voeten van Tieme, die zonder aarzelen binnen schoot. 2-3. DSO bleek - net als in de eerste helft - moeilijk om te kunnen gaan met deze tik, want binnen no-time was het opnieuw raak. Daan werd gelanceerd, rommelde zich langs de keeper en schoot de bal in het lege doel. 2-4.

Met de wedstrijd van twee weken geleden toch wat in het achterhoofd spokend, gingen we de laatste twintig minuten in. DSO drukte ons wat terug, maar buiten een schot naast het doel kwamen ze niet tot echte kansen. Wij kregen wel nog mogelijkheden op een vijfde treffer. Tieme schoot naast en Milan Siebers schoot over. Salah zag de keeper twee keer redden en ook Senna vond de doelman op zijn weg. Maar de gemaakte doelpunten bleken voldoende.

Een mooie 2-4 zege bij deze lastige opponent, waardoor we - met een wedstrijd minder gespeeld - stijgen naar plek 2 op de ranglijst. En toch ook al 6 duels ongeslagen inmiddels. Een mooie reeks die zorgt voor een goede sfeer in het team. Hopelijk zetten we 'm nog even voort. Volgende week SJZ-thuis... als de weergoden een beetje meewerken en veld 2 goed is.