Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Een zware dobber wachtte deze zaterdag voor SV Nieuwkoop. Koploper VUC kwam op bezoek op Sportpark de Dulen. Eerder dit seizoen werd met 4-0 verloren van deze ploeg. Toen zag de wereld er overigens heel anders uit. SV Nieuwkoop ging als koploper naar VUC. Inmiddels staat SV Nieuwkoop op de elfde plek, wat aan het einde van de rit nacompetitie betekent.

Trainer Boris van Es heeft nog altijd te dealen met flink wat blessures in zijn selectie. Thomas Boekestein, Mike Boelee, Sem Meertens, Dirk van den Haak en Sam Vijfhuizen zijn allen geblesseerd. Joris Verweij was voor dit duel geschorst en Thijs van der Zon en Auke Westerduin waren ook afwezig. SV Nieuwkoop verscheen zodoende met een jong elftal aan de aftrap, waarin onder andere Demian van der Lek, Thijs Rekelhof, Lucas Kooy, Sami Chourak en Stan Boekel hun opwachting mochten maken.

VUC mocht het spel maken op het veld van Nieuwkoop, dat zelf vanuit de omschakeling tot kansen wilde gaan komen. Dat ging niet onverdienstelijk. Nadat VUC wat kansjes kreeg, lieten ook de oranjehemden zich in de openingsfase goed zien. Robin Voorend schoot een mogelijkheid naast en Dave Verhage zag de VUC-doelman redding brengen. Chourak voorkwam dat de bezoekers uit een hoekschop konden scoren, door de bal van de lijn te koppen.

Boy Vork had na 23 minuten voetballen de voorsprong op zijn schoen, maar hij miste de bal na een goede voorzet. Zijn tweede poging werd gekeerd door de doelman. Ook Verhage kreeg nog een goede mogelijkheid voor rust, maar zijn poging rolde net voor het doel langs. VUC bleef het ook proberen, wat het een leuke wedstrijd maakte. Het grootste gevaar van de koploper was een schot op de lat. Verder waren er ook pogingen die voorlangs en over gingen.

De tweede helft moest qua kansen even op gang komen. Maar de eerste echte goede kans was ook raak. Ondanks een vlagsignaal van de Nieuwkoop-grensrechter, opende VUC de score. De scheidsrechter had geen boodschap aan het vlagsignaal en dus was het 0-1. Het duurde echter niet lang voordat de oranjehemden met een reactie kwamen. Twee minuten later was de stand alweer gelijk. Een lage voorzet werd door Vork ingetikt. 1-1.

Daarna ging de kansenstorm weer liggen. SV Nieuwkoop stond verdedigend goed en gaf VUC daardoor weinig mogelijkheden. Zelf bleef men loeren op een uitbraak. Vork kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een goede kans. Maar zijn schot werd van richting veranderd en daarna nog net aan gered door de keeper.

In de slotfase was het invaller Richard Voorend die nog twee goede kansen kreeg. Zijn eerste poging ging over het doel, de tweede naast. Ook VUC liet zich nog één keer gelden. Het was Noë Esselink die een vrije trap van een meter of 25 van de lijn moest koppen. De ploegen bleven uiteindelijk dus in evenwicht. Voor SV Nieuwkoop een mooi punt tegen de koploper: 1-1. Dat geeft vertrouwen voor de kraker tegen directe concurrent CSW van volgende week.

Opstelling SV Nieuwkoop: Demian van der Lek; Rick Pouw, Noë Esselink, Lucas Kooy; Stan Boekel, Sami Chourak, Sam van der Hoorn, Boy Vork (86. Richard Voorend), Thijs Rekelhof; Robin Voorend (66. Melvin van den Hooren), Dave Verhage.