Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na vier nederlagen op rij werd het wel weer eens tijd voor een driepunter voor SV Nieuwkoop. Die gewenste punten werden zaterdag ook gehaald. In de blessuretijd ging Olympia pas over de knie: 2-1.

Zonder de geblesseerden Robin Voorend, Dave Verhage en Sam Vijfhuizen begon SV Nieuwkoop aan dit duel. Mitchell Pijpers begon in de punt van de aanval. In de stromende regen zag het aanwezige publiek - veelal lekker droog op de tribune - een moeizame eerste helft. Beide ploegen hadden moeite om tot grote kansen te komen. De eerste mogelijkheid was voor Olympia. De bal werd over Boekestein heen gespeeld, maar draaide af naar de buitenkant, waardoor de inzet naast het doel ging.

Melvin van den Hooren kreeg de eerste goede kans voor Nieuwkoop. Na goed druk zetten kwam hij tussen een verkeerde terugspeelbal van Olympia in. De linksbuiten punterde de bal langs de keeper, maar ook langs het doel. Na ruim een half uur was het Boekestein die voor het eerst echt reddend op moest treden. Een vrije trap wist hij goed te keren. De slotfase van de eerste helft was voor Nieuwkoop. Het werd twee keer gevaarlijk uit een doodspelmoment. De eerste mogelijkheid was voor Sam van der Hoorn, die na een hoekschop de bal voorlangs schoot. De tweede was een vrije trap. Boy Vork schoot de bal hard via een verdediger het doel in, waardoor de oranjehemden met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Ook in de tweede helft duurde het even voordat het op gang kwam en voordat de kansen kwamen. Olympia werd steeds gevaarlijker en was met een gekraakt schot een eerste maal dichtbij de gelijkmaker. Na een foute terugspeelbal raakten de bezoekers de paal. De rebound werd nog van de lijn gehaald door Noë Esselink. Uiteindelijk wisten de bezoekers zichzelf te belonen. Vanuit een hoekschop werd in de 77ste minuut hard en hoog raak geschoten. 1-1.

Olympia wilde doordrukken, maar liet daardoor ook ruimte vallen voor Nieuwkoop om tot kansen te komen. Van der Hoorn kreeg twee goede pogingen, maar moest toezien hoe de bal er niet in wilde. Driemaal bleek scheepsrecht voor de middenvelder. In de vierde minuut van de blessuretijd was het Van den Hooren die goed doortrok op de linkerkant, de bal voorgaf en zag hoe Van der Hoorn de bal in kon schieten. 2-1. Drie belangrijke punten voor SV Nieuwkoop.