Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Met nog vijf duels te spelen en een twaalfde plek in de competitie, begon voor Nieuwkoop de tijd langzaam te dringen. Punten werden er de afgelopen twee weken behaald tegen EMM '21 en Olympia (vier in totaal), maar met het bezoekje van FC Oudewater aan Sportpark de Dulen lag er een kans om er weer drie op te rapen. Dat lukte, want na een spectaculaire slotfase werd er met 2-1 gewonnen.

Een tegenvaller voor SV Nieuwkoop was het uitvallen van Mike Boelee in de warming-up. Zijn plek werd ingenomen door Jeffrey van Lith. Positief was de terugkeer van Sam Vijfhuizen bij de wedstrijdselectie. Na maandenlange blessureleed is hij er dus weer bij.

Het was de vraag wie dit duel naar zijn hand zou gaan zetten. In de openingsfase waren er kleine pogingen van beide ploegen om de verdediging voor het eerst te breken. FC Oudewater claimde een strafschop na tien minuten, maar kreeg deze niet. Joris Verweij probeerde namens Nieuwkoop iets, maar zijn schot ging naast. Datzelfde gebeurde met een vrije trap van Thijs van der Zon.

In de fase die volgde lukte het Nieuwkoop om Oudewater langzaam wat meer onder druk te zetten. Toch leverde dat lange tijd geen hele grote kansen op voor de oranjehemden. In de fase voor rust kon net niet worden geprofiteerd van een slechte terugspeelbal van de bezoekers. Daarnaast moest de keeper een keer redden op een poging van Sam van der Hoorn. De slotfase van de eerste helft was nog even voor Oudewater. Met meerdere aanvallen werd de openingstreffer gezocht, maar niet gevonden.

Ook na rust was het FC Oudewater dat het meest op jacht ging naar de goal. Tot grote kansen kwamen zij lange tijd niet, maar dankzij meerdere goede reddingen van Thomas Boekestein werd deze fase overleefd. Nadat de ploeg van Boris van Es zichzelf weer iets terug de wedstrijd inwerkte, werd de voorsprong ook gevonden. Na 79 minuten was het Boy Vork die vanuit een voorzet van Robin Voorend de bal het doel in rommelde. 1-0.

Lang van die voorsprong genieten kon Nieuwkoop echter niet. Direct na deze goal volgde een aanvalsgolf van FC Oudewater. Vijf minuten na de openingsgoal, werd de gelijkmaker gescoord. Een vrije trap kon van dichtbij in alle vrijheid worden ingekopt. 1-1. Direct na de aftrap volgde een keiharde overtreding op Van der Hoorn, die met gestrekt been werd geraakt door een snoeihard invliegende Oudewater-speler. De gemoederen liepen daardoor even hoog op. De scheidsrechter besloot tot een schandalige gele kaart voor de Ouderwater-speler, waar een rode kaart zeer terecht was geweest.

Met invaller Sam Vijfhuizen binnen de lijnen voor de laatste minuten, werd gezocht naar de overwinning. Met succes. Uit een vrije trap werd de bal voorgekopt door Noë Esselink, waarna Chiel Groenewoud de winnende 2-1 binnen kon koppen. Het is pas zijn tweede invalbeurt sinds de terugkeer na zijn blessure, maar ook al zijn tweede goal. Hij zorgt met zijn treffer dus voor drie heel belangrijke punten voor SV Nieuwkoop, dat ineens naar plek 8 klimt. Nog vier duels te gaan dit seizoen. 4 mei wacht het uitduel tegen Alphia. De volgende horde in de jacht op handhaving.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Thijs Rekelhof (57. Stan Boekel), Joris Verweij, Noë Esselink, Rick Pouw; Thijs van der Zon (73. Richard Voorend), Jeffrey van Lith (57. Robin Voorend), Sam van der Hoorn (88. Sam Vijfhuizen), Dave Verhage; Auke Westerduin (46. Chiel Groenewoud), Boy Vork.