Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Na twee prima overwinningen van Nieuwkoop in de afgelopen twee duels staat de ploeg van trainer Boris van Es op de derde plek in de competitie. Concurrent Alphia kwam zaterdag naar Sportpark de Dulen en wist eenvoudig te winnen van Nieuwkoop: 0-2.

Vanaf de aftrap was het Alphia dat de wedstrijd maakte en tot kansen wist te komen. Nieuwkoop wist dit het eerste kwartier nog enigszins onder controle te houden, maar na 18 minuten lag de bal erin. Vanaf een meter of twintig schoot Bas Hazenbroek de bal binnen. 0-1. Direct daarna kwam Nieuwkoop goed weg, toen een doelpunt van Alphia werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in het laatste kwartier voor rust bleven de kansen voor Alphia. Nieuwkoop kon simpelweg geen vuist maken tegen de Alphenaren en had moeite om van eigen helft af te komen. Laat staan om tot kansen te komen. Doelman Thomas Boekestein was na een half uur voetballen belangrijk met een goede redding in de korte hoek. Ook werd opnieuw een doelpunt van Alphia afgekeurd wegens buitenspel. Een ander opvallende beslissing van de scheidsrechter was die om Alphia-speler Hazenbroek niet zijn tweede gele kaart te geven. Nadat hij eerder voor een stevige overtreding al geel had gekregen, spaarde de scheidsrechter hem vlak voor rust.

Met Robin Voorend en Auke Westerduin in de ploeg begon Nieuwkoop aan de tweede helft. Nadat Alphia al snel de lat raakte, was het dan eindelijk de beurt aan de Nieuwkopers om op jacht te gaan naar kansen. Een poging van Joris Verweij werd gepakt door de keeper, Voorend raakte de lat en een vrije trap van Boy Vork ging net over. Maar na deze goede mogelijkheden was het Alphia dat de klok weer sloeg op Sportpark de Dulen. Opnieuw werd een goal afgekeurd, maar snel daarna kregen de bezoekers een penalty. Deze werd raak geschoten door Marwan Fennich. 0-2. Mike Boelee werd nog als stormram naar voor gestuurd bij Nieuwkoop, maar verder dan een kopbal die werd gepakt door de doelman kwam hij niet.

Zo moest Nieuwkoop na twee overwinningen een vrij kansloze nederlaag slikken tegen Alphia. Volgende week staat het laatste duel voor de winterstop op de planning. De oranjehemden gaan dan op bezoek bij UVS in Leiden.