Van Hogenhoucklaan 37
2596TA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3248361

Na de vroege bekeruitschakeling begon de competitie voor Nieuwkoop 1 rooskleurig. Als kersverse 2e klasser werd de eerste competitiewedstrijd vorige week met 2-1 gewonnen van RCL. Een overwinning op karakter. Dit weekend werd het kunstje nog eens overgedaan. Ditmaal tegen het Haagse HVV.

De erfenis uit het duel met RCL waren niet alleen drie punten, maar ook twee schorsingen. Mike Boelee en Rick Pouw moeten door onnodige rode kaarten de komende twee duels aan de kant zitten. Zij deden dus niet mee tegen HVV, dat als degradant uit de 1e klasse toch wel geldt als een titelkandidaat voor dit seizoen. De afwezigheid van Boelee en Pouw leverde Thijs Rekelhof en Lucas Kooy hun basisdebuut op. Jeugdspeler Sem Verkerk zat voor het eerst bij de selectie. Hij nam plaats op de bank.

Het duel ging vanaf de aftrap redelijk gelijk op, maar het was HVV dat in de eerste helft het gevaarlijkst wist te worden. Na tien minuten leverde dit een voorsprong op voor de club die tussen 1891 en 1914 maar liefst 10x kampioen van Nederland werd. Het is daarmee overigens samen met Ajax, Feyenoord en PSV de enige club in Nederland die met een ster boven het logo mag spelen. Een hoekschop van HVV werd bij de tweede paal teruggelegd en van dichtbij ingeschoten. 1-0.

Een antwoord kwam al snel van Nieuwkoop. Dave Verhage werd kort na het doelpunt neergelegd in de zestien, waardoor de oranjehemden een strafschop kregen. Deze werd benut door Sam van der Hoorn. Het gevaarlijkste moment in het restant van de eerste helft was een bal op de paal. Verhage was op zoek naar zijn goal en daarmee de voorsprong, maar wist de treffer dus net niet te maken.

In de eerste fase van de tweede helft had Nieuwkoop meer moeite om van eigen helft af te komen. HVV probeerde de druk op te voeren, maar mede dankzij een goede redding van Thomas Boekestein bleef de ploeg van Boris van Es in deze fase overeind. Een van de momenten dat Nieuwkoop eruit kon komen leverde dit een kans op voor Robin Voorend. Zijn inzet kon worden gepakt door de doelman van HVV. Ook in de slotfase kon Boekestein - die ook nog werd geraakt aan het hoofd, maar wel de wedstrijd uit kon spelen - voorkomen dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam. De ploeg uit Den Haag kreeg namelijk nog een aantal behoorlijke kansen.

Daar waar een gelijkspel een terechte uitslag was geweest, wist Nieuwkoop de wedstrijd in blessuretijd toch naar zich toe te trekken. Bij een scrimmage in het strafschopgebied schoot de HVV-doelman de bal hard in het gezicht bij een verdediger, waardoor de bal voor de voeten van invaller Auke Westerduin viel. Hij kon binnen schieten, waardoor Nieuwkoop er met de 1-2 zege vandoor ging. Het kent daarmee een perfecte start in de 2e klasse, met 6 punten uit 2 duels. Samen met VUC, Foreholte en UVS is Nieuwkoop nog ongeslagen. Volgende week wacht het duel tegen nummer 9 Kagia.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Thijs Rekelhof, Lucas Kooy, Noë Esselink, Sem Meertens; Joris Verweij, Sam van der Hoorn (90+1' Sami Chourak), Jeffrey van Lith (71. Melvin van den Hooren); Dirk van den Haak (61. Auke Westerduin), Robin Voorend, Dave Verhage.