1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

Buitenomweg 1
2811BM
REEUWIJK
tel. 0182-393943

Met drie gespeeld en nul punten ging de JO17-1 zaterdag op pad naar CVC Reeuwijk. Vorige week werd ons duel tegen Olympia afgelast. De jongens hadden dus veel zin om te voetballen. Dat bleek ook wel, want het publiek werd behoorlijk vermaakt deze ochtend.

De jongens werden deze week optimaal voorbereid op deze wedstrijd tegen de nummer twee in de stand. Maandag kreeg het team namelijk een gasttraining van Wessel Kooy, oud-jeugdspeler van SV Nieuwkoop en tegenwoordig spelend in het betaalde voetbal voor Jong FC Utrecht. In Reeuwijk moesten we het doen zonder de zieke Luuk. Ook Senna was afwezig. Allebei veel beterschap gewenst.

De veertien aanwezige spelers stonden zogezegd te trappelen om te starten in Reeuwijk. Het plan was om de eerste vijf minuten volle bak druk op Reeuwijk te zetten. Lekker was dan ook dat binnen een minuut de eerste bal al in het netje lag. Salah werd de diepte ingestuurd na een goede combinatie en schoot goed raak. 0-1. Na twee goede reddingen van Dax aan de andere kant, wisten we weer te scoren. Daan kopte een vrije trap van Tieme goed binnen. 0-2 na elf minuten voetballen. En dat terwijl scoren de afgelopen weken ons probleem was. Dat probleem bleek vandaag ineens verleden tijd.

Een probleem dat vandaag wel bleef is dat we te makkelijk doelpunten tegen krijgen. Veel kansen geven we niet weg, maar de kansen die we weggeven gaan er vaak in. Zo maakte CVC Reeuwijk uit een vrije trap de 1-2. Lang konden zij daar niet van genieten, want ze werden in de vijf minuten daarna volledig omver geblazen door storm Salah. Hij wist drie keer te scoren, omdat we hem na goede aanvallen in de diepte steeds konden bereiken. CVC Reeuwijk had geen antwoord op onze lopende mensen en zo stond het na 25 minuten 1-5. Daan deed daar nog een schepje bovenop, door binnen het half uur ook de 1-6 tegen de touwen te schieten.

CVC Reeuwijk was rijp voor de slacht. Er was echter nog één probleem... die tegengoals. Twee slecht verdedigde momenten - uit een hoekschop en vrije trap - later en het stond na 35 minuten voetballen al 3-6 (!!). Genoeg vermaak dus. Maar toch gaven die twee goals een boost aan CVC Reeuwijk en dat terwijl wij een heel goede wedstrijd speelden en duidelijk beter waren. Het was een gevoel dat de thuisploeg ook de tweede helft mee in kon nemen en dus werd er in de rust ook gewaarschuwd voor het feit dat de wedstrijd nog niet was gespeeld.

Yoren kreeg snel na rust twee goede kansen om het duel weer in het slot te gooien. De eerste poging eindigde tegen de paal, de tweede poging vloog een paar centimeter naast het doel. Ondertussen bleef CVC Reeuwijk zoeken naar een volgende treffer. Die werd ook gevonden. Weer werd een vrije trap tot doelpunt gepromoveerd. 4-6. Een nieuwe vrije trap die kort hierna volgde werd goed gepakt door Dax. Maar toch zag je wel wat angst bij Nieuwkoop voor een nieuwe tegengoal. Zelf kregen we ook nog kansen via Yoren en Thijs, maar de bal wilde er niet meer in.

Na een uur voetballen lukte dat wel. Daan werd omver gekegeld door de keeper en dus kregen we een strafschop. Deze werd koelbloedig binnen geschoten door Salah. 4-7. Nu dan echt beslist? Nou, nog niet helemaal. Uit een hoekschop ging de bal via Milan de Jong ongelukkig in eigen doel. 5-7. Dit was ook de fase dat het wat feller werd. Drie gele kaarten later stonden er negen Reeuwijkers tegenover tien Nieuwkopers. Dat ontregelde de wedstrijd en dus was de overwinning nabij. Justijn kreeg nog een kans op een achtste treffer, maar hij kwam niet voorbij de keeper.

Een spectaculaire overwinning dus. Vooral de eerste helft was het echt genieten van het goede voetbal. Het wedstrijdplan werd nagenoeg perfect uitgevoerd. Nu nog werken aan de scherpte achterin. Dan gaan er nog veel meer overwinningen volgen. Nu op naar het inhaalduel tegen Olympia, volgende week.