Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 01

2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

SV Nieuwkoop mag het seizoen in de districtsbeker aftrappen als titelverdediger. Dat doet het in een poule met Nieuwerkerk, Voorschoten '97 en mede-finalist van afgelopen jaar XerxesDZB. Een pittige poule dus, met Nieuwerkerk als eerste opponent.

Trainer Boris van Es moest het doen zonder de geblesseerden Noë Esselink, Mike Boelee en Sam Vijfhuizen. Dirk van den Haak begon daardoor achterin, net als Rick Pouw. Melvin van den Hooren startte in de spits. Nieuwkoop begon overtuigend aan het duel en kreeg al snel de betere kansen. Robin Voorend en Sam van der Hoorn kregen binnen tien minuten de mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar allebei vonden ze de doelman op hun weg.

Aan kansen geen gebrek in het eerste half uur. Voorend en ook Melvin van den Hooren kregen goede kansen om de score te openen, maar dit gebeurde niet. En de eeuwenoude voetbalwet luidt dat als je het zelf niet doet, de tegenstander dit wel doet. Dat gebeurde dan ook. Een van de gevaarlijke buitenspelers van Nieuwerkerk werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd in twee instanties ingetikt. 0-1. Vier minuten voor rust lag de bal opnieuw in het net. Een hoekschop werd via de onderkant van de lat ingekopt. 0-2. Doelman Thomas Boekestein voorkwam ook nog een derde treffer, door knap redding te brengen in een 1 op 1 situatie. Het laatste opvallende moment voor de rust was een snoeiharde overtreding op Van den Hooren. Genoeg scheidsrechters zouden daar rood voor geven, deze koos echter voor geel.

Nieuwkoop moest hopen dat het de kansen in de tweede helft wel om kon zetten in doelpunten en dat het Nieuwerkerk goed af kon houden. Aan het spel van de oranjehemden lag het in ieder geval niet, want er werden goede aanvallen op de mat gelegd. Toch maakten de bezoekers al snel aan alle illusies een einde. Vijf minuten na rust werd de 0-3 tegen de touwen gewerkt. Snel kwam een reactie via Dave Verhage, die na een slippertje van de doelman de 1-3 kon maken. Een minuut later wist Nieuwerkerk echter alweer de 1-4 op het scorebord te zetten en het was aan een geweldige reflex van Boekestein te danken dat er kort daarna niet ook nog een vijfde treffer viel.

Twintig minuten na rust kon ook vrij eenvoudig de 1-5 worden gemaakt na een snelle omschakeling. Kansen bleef Nieuwkoop ondertussen krijgen, maar het ontbrak aan een scherpe afronding. Zo lieten Van den Hoorn, Van den Hooren en Voorend zich veel zien in en rondom het strafschopgebied van Nieuwerkerk. Vlak voor tijd was het uiteindelijk Robin Voorend die op aangeven van zijn kort daarvoor ingevallen broer Richard Voorend de 2-5 kon maken. Dit was ook de eindstand op Sportpark de Dulen.