Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 01

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Waar men in Nieuwkoop gehoopt had op een bekerstunt zoals in het vorige seizoen, moet het dit seizoen genoegen nemen met uitschakeling na de poulefase. We mochten het toernooi aanvangen als titelverdediger, maar na drie nederlagen in een pittige poule is de ploeg van trainer Boris van Es dus uitgeschakeld.

Na nederlagen tegen Nieuwerkerk (2-5) en Voorschoten '97 (1-2) wist Nieuwkoop al hoelaat het was. Het duel tegen XerxesDZB ging dan ook om des keizers baard. Desondanks stond er een gretig Nieuwkoop aan de aftrap. Dit ook omdat XerxesDZB uiteraard de tegenstander was in de finale van vorig jaar. Een extra motivatie dus om iets te laten zien. De oranjehemden begonnen dus ook gretig aan het duel. Dit leverde via Dave Verhage een eerste kans op, die naast ging. Kort daarna kreeg Nieuwkoop een strafschop na een handsbal. De penalty werd door Boy Vork echter op de paal geschoten. Vlak daarna was het Melvin van den Hooren die de kans op de openingstreffer niet wist te benutten.

Na deze pogingen was het ineens XerxesDZB dat zich ging melden in de wedstrijd. Sem van Wijngaarden wist met een knappe redding op een kopbal van dichtbij te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Een minuut later lukte dit echter niet, toen de bal werd ingekopt. 0-1. Na een half uur voetballen wist Nieuwkoop redelijk uit het niets de gelijkmaker te produceren. Aanvoerder Joris Verweij schoot de bal geweldig in de kruising. 1-1. Lang genieten kon Nieuwkoop niet van de gelijke stand, want aan de andere kant wist oud-profvoetballer Jeffrey Rijsdijk uit een hoekschop de 1-2 te maken.

Na rust ging het ineens hard met de doelpunten van XerxesDZB, dat erg effectief bleek dit duel. Tien minuten na de pauze werd Van Wijngaarden gepasseerd middels een schot vanaf rand strafschopgebied. 1-3. Vijf minuten later - na een uur voetballen - werd de 1-4 op het scorebord gezet en in de 66ste minuut was het opnieuw raak voor de 1-5. Zo stond er een flinke tussenstand op het scorebord. In de laatste fase van het duel wist Nieuwkoop de rug weer wat te rechten. Het kreeg via Auke Westerduin en Dirk van den Haak wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Zo zit het bekeravontuur er voor Nieuwkoop dit jaar op na de poulefase.

Volgende week speelt SV Nieuwkoop de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse. Om 14:30 uur wordt er thuis afgetrapt tegen RCL.

Opstelling SV Nieuwkoop: Sem van Wijngaarden; Rick Pouw, Mike Boelee (78. Sami Chourak), Noë Esselink; Jeffrey van Lith (62. Dirk van den Haak), Joris Verweij (46. Sem Meertens), Boy Vork, Sam van den Hoorn, Dave Verhage; Melvin van den Hooren (46. Auke Westerduin/83. Richard Voorend), Robin Voorend.