SV Nieuwkoop met opgeheven hoofd uit TOTO KNVB Beker

Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

SV Nieuwkoop is er niet in geslaagd om voor een nieuwe megastunt te zorgen. Het avontuur in de TOTO KNVB Beker zit er na één duel op. In een vermakelijke wedstrijd werd met 0-2 verloren van de palingboeren.

SV Nieuwkoop trad op volle oorlogssterkte aan tegen RKAV Volendam. Bij de Volendammers ontbraken enkele basisspelers. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de ploeg van trainer Boris van Es absoluut niet kansloos zou zijn tegen de wijdbroeken. Na ongeveer tien minuten voetballen was de eerste kans te noteren voor de thuisploeg. Sam Vijfhuizen tikte een voorzet van Dave Verhage naast het doel.

Grote kansen

De beste mogelijkheid in het eerste kwartier kwam echter van RKAV Volendam. Azedinne Sout werd de diepte ingestuurd en schoot de bal over de uitkomende Thomas Boekestein heen. Zonder succes, want hij raakte de lat. Een kleine tien minuten later was het opnieuw opgelucht ademhalen voor Nieuwkoop, toen Jens Kras de buitenkant van de paal raakte na een snelle aanval. Na een half uur waren de oranjehemden twee keer gevaarlijk. Eerst werd Vijfhuizen weggestoken, waarna hij 1 op 1 kon met de Volendamse doelman Dion Vlak. De spits speelde de bal net te ver voor zich uit, waardoor de doelman redding kon brengen op het puntertje van Vijfhuizen. De mogelijkheid daarna van Robin Voorend werd knap gekeerd door Vlak, waarna hij ook de rebound van Boy Vork wist te keren.

RKAV Volendam bleef ondertussen ook kansen krijgen. Boekestein wist een 1 op 1 kans te keren. Ondanks de kansen die Nieuwkoop kreeg, werd het net niet gevonden. De palingboeren deden dat voor rust wel. Daan Ibrahim kon na een pass de diepte in de bal over Boekestein heen schieten. 0-1. Nieuwkoop kon voor rust nog één keer gas geven en kreeg drie aardige kansen via Dave Verhage, Sam van der Hoorn en Vijfhuizen, maar de bal wilde er niet in.

Beslissing vanaf de stip

Na rust zagen we een stuk minder kansen, maar het was vooral Nieuwkoop dat de mogelijkheden kreeg. Al snel was het Voorend die de bal vanuit een hoge voorzet van Vijfhuizen wist te controleren. De poging van de aanvaller was een prooi voor doelman Vlak. Twintig minuten voor tijd kwam een goede voorzet van Vijfhuizen achterin het strafschopgebied terecht bij Thijs van der Zon. Hij haalde vol uit, maar zag zijn poging via een verdediger in de handen bij Vlak vallen. Ook invaller Melvin van den Hooren en Vijfhuizen kregen nog goede kansen, maar de bal mocht er niet in.

In blessuretijd kon RKAV Volendam het duel definitief beslissen. De palingboeren kregen een strafschop na een duwfout. Jens Kras faalde niet vanaf elf meter en maakte de 0-2.

Ondanks de nederlaag kan SV Nieuwkoop met opgeheven hoofd en trots terugkijken op het duel. Volgende week speelt SV Nieuwkoop een oefenduel uit tegen Ter Leede om 14:30 uur. Foto's, een samenvatting en interviews van het duel tegen RKAV Volendam volgen op een later moment.

Opstelling SV Nieuwkoop: Thomas Boekestein; Noë Esselink, Mike Boelee, Sem Meertens; Dirk van den Haak (56. Thijs van der Zon), Sam van der Hoorn (86. Rick Pouw), Joris Verweij, Boy Vork, Dave Verhage; Sam Vijfhuizen, Robin Voorend (63. Melvin van den Hooren).